Soms is het goed om als ondernemer even stil te staan bij wat je doet. Adem halen. Reflecteren. Hoe kijk je terug op de afgelopen periode? Wat ging er goed? Wat zie je liever anders? Waarom? En vooruit kijken. Waar zet je de stip op de horizon? Waar wil je naar toe met je bedrijf? Wat is je doel? Op korte termijn? En op de lange termijn? Wat was ook alweer je visie? Waarom ben je een aantal jaren gelden gestart als ondernemer?

Je bent druk met van alles en nog wat. Wordt geleefd door de waan van de dag. Je komt niet toe aan datgene wat je werkelijk wilt. Blijft maar brandjes blussen. Je pakt allerlei losse klussen aan. Continuïteit is ver te zoeken. Je mist structuur en overzicht. Dit kan niet de bedoeling zijn. Daarnaast loopt je hoofd ook nog eens over van de gave ideeën, want je bedenkt steeds weer iets nieuws. Je gaat er enthousiast mee aan de slag. Maar als er een nieuw idee in je hoofd ontstaat, focus je je daar weer op. Het lukt je niet om iets af te maken, waardoor je niet het gewenste resultaat behaalt.

Zo kan het niet langer. Je besluit dat het tijd is om stil te staan bij jezelf en bij je bedrijf. Bewuste keuzes te maken. Maar hoe pak je dat aan? Waar begin je? Hoe weet je nou of je dingen anders moet gaan doen of niet. En welke zaken wil je dan veranderen? Hoe krijg je meer inzicht in hoe de processen in jouw bedrijf georganiseerd zijn. Misschien kun je wel ergens tijd besparen. Ik denk graag met je mee. Daarom bied ik de handige Checklist ‘Waar sta ik met mijn bedrijf?‘ aan waarmee jij kunt ontdekken waar jij staat met jouw bedrijf. Vraag de checklist gratis aan, vul hem in en bekijk direct de score.

Wist je dat succesvolle ondernemers extreem gefocust zijn en bewuste keuzes maken?

 

Checklist Waar sta je met jouw bedrijf?

..

Share This