Als ondernemer online zichtbaar worden is spannend. Hoe meer jij jezelf profileert; jezelf laat zien; hoe groter de kans is dat mensen een mening over je vormen. Herkenbaar? Je doet liever niks op dit gebied. Je wilt voorkomen dat anderen jou kunnen beoordelen. Eng! Want stel je voor, dat ze een minder leuke reactie achterlaten onder je blog of post op Social Media. Of dat ze jou vaak voorbij zien komen in hun mailbox of tijdlijn en jou bestempelen als iemand die graag aandacht wil?

Hoe vergroot je je zichtbaarheid zonder dat er direct allerlei doemscenario’s omhoog komen? Mijn tip: vraag jezelf af of je echt verandering wilt. Verandering in de zin van nieuwe klanten, meer omzet en het realiseren van bedrijfsgroei. Als dat het geval is, dan is het toch wel handig om in actie te komen. Hoe kunnen potentiële klanten anders weten van jouw bestaan? Ik denk altijd maar zo: als ze je niet kennen, dan komen ze in elk geval niet naar je toe.

Volgens mij is de meest effectieve manier om met die angst voor minder leuke reacties om te gaan te accepteren dat je ze kunt krijgen. Wie weet kun je er nog iets mee. Zo niet, dan is het waarschijnlijk niet jouw ideale klant. Dus accepteer dat mensen je kunnen beoordelen en ga aan de slag! Maak jezelf en je mooie bedrijf zichtbaar.

Enne, je hoeft niet direct op alle Social Media kanalen actief te worden. Bepaal van te voren wat je strategie wordt. Dat kan heel eenvoudig zijn, want als je je focust op het kanaal waar jij een goed gevoel bij hebt, wat bij jou past en waar jouw doelgroep zit, dan heb je al een goed begin. Op veel plekken tegelijk zichtbaar worden kost veel te veel tijd (en energie). Kies er 1 en zet daar volledig op in. Of ga op regelmatige basis bloggen. Dat vinden de zoekmachines ook leuk 😉. Zo creëer je een mooie basis van waaruit je verder kunt werken. Wacht niet langer. De wereld mag weten hoe jij anderen met jouw unieke methode kunt helpen om hun problemen op te lossen! Just do it and then do it again!

En bedenk ook dat je hele leuke en positieve reacties kunt krijgen. Vertrouw op je jezelf en hetgeen jij te bieden hebt. You rock!

Share This