Omdat een mailinglijst van jou is én blijft. De lijst met e-mailadressen is jouw eigendom. In tegenstelling tot Social Media accountants.

Je hebt vast wel eens gehoord van de uitdrukking ’the money is in the list’. De mensen die op je mailinglijst staan zijn klanten en potentiële klanten. Er zijn diverse mogelijkheden om verkoop uit je lijst te halen. Je kunt bijvoorbeeld klanten die al bekend zijn met jouw diensten een upsell aanbieden en geïnteresseerden een free of low end aanbod doen om hen de kans te geven jou en jouw bedrijf beter te leren kennen. Het consequent versturen van nieuwsbrieven waarin je waardevolle en voor je doelgroep relevante informatie deelt is een effectieve manier om een band op te bouwen met de mensen op je mailinglijst en dus te werken aan de know-like-trust-factor.

Ik hoor vaak dat ondernemers twijfelen over de frequentie van het versturen van nieuwsbrieven. Ze willen hun lezers niet te vaak ‘lastig vallen’ met mails.

Maar, die lezers hebben zelf aangegeven dat ze meer informatie van je willen ontvangen. Ze wachten op jouw mails, omdat het relevant is voor ze, je bent de expert en deelt iets wat voor hen van waarde is, je helpt ze met iets waar ze mee worstelen of wat ze interessant vinden. Waarom hebben ze zich anders aangemeld voor je (weggever en) nieuwsbrief?

Hoe vaak jij nieuwsbrieven wilt versturen, bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Ik kan daarin echter wel met je meedenken als je dat op prijs stelt. Door het versturen van nieuwsbrieven op frequente basis blijf je in beeld bij je bestaande klanten en je potentiële klanten. Stuur jij net op het juiste moment een mail en trigger je ze? Dan zullen je lezers overgaan tot het zetten van een stap. Conversie! En dat is precies wat je wilt met je mails: je wilt lezers ‘omzetten’. Bijvoorbeeld dat ze zich voor je workshop aanmelden, een kennismakingsgesprek inplannen, je gratis download aanvragen of jouw dienst of product kopen.

Enne, als ze een keer geen mails/ nieuwsbrieven van je willen lezen, dan openen ze de mail niet. Of ze schrijven zich uit. Dat is ook een keuze. Bedenk je in dat geval, dat je zodoende de mensen op je mailinglijst overhoudt die wel écht geïnteresseerd zijn in jou en je diensten. Liever een kwalitatief goede lijst met minder mailadressen dan een lijst met veel mailadressen maar weinig actie. Succes!

 

Wat heb je nodig om te starten met e-mailmarketing?

  1. Lijst met e-mailadressen van klanten en geïnteresseerden.
  2. Nieuwsbrievensysteem voor het versturen van mails.
  3. Dienst(en) die je verkoopt.
  4. Gratis weggever (freebie, klantenmagneet, gratis download of hoe je het ook wilt noemen).
  5. Leuke, waardevolle en inspirerende mails.
  6. Commitment om content te creëren, je zult tijd en energie moeten steken in je e-mailmarketing (onderschat dit onderdeel niet).
Share This