PolaneAls Paarden- en Zadelergonoom en Specialist Biomechanica wil ik mijn missie wijder verspreiden en meer rijders en paarden helpen om pijnvrij te bewegen met mijn unieke methode. Dat betekent dat ik bezig ben met het innoveren van mijn bedrijf en het uitbreiden van mijn dienstenaanbod. Carina is in mei 2020 als online marketing VA aangehaakt om mij te ondersteunen bij het online gedeelte.

Doel van de opdracht was om de nog te ontwikkelen online cursus op 1 december 2020 te hebben verkocht aan een bepaald aantal deelnemers. Werk aan de winkel dus! Om naar dat doel toe te werken hebben we samen met mijn business coach een marketingstrategie bedacht en gekeken welke middelen we daarvoor konden inzetten.

Eerst is er gewerkt aan het op continue basis vergroten van mijn online zichtbaarheid. Daarna volgde een gerichte marketingcampagne voor de lancering van mijn cursus. Carina heeft o.a. de vormgeving van het e-book gedaan, de teksten geredigeerd én de online techniek ingeregeld, zodat het e-book via een formulier op de website kon worden aangevraagd en automatisch werd verzonden. Ze heeft hiervoor een e-mailmarketingsysteem ingericht en bijgehouden.

Carina is betrouwbaar en komt haar afspraken na. Heeft een proactieve werkhouding. Met haar planmatige aanpak werkten we gestructureerd naar het doel toe. Ze dacht alle stappen van tevoren goed uit en fungeerde voor ons als een stok achter de deur. Omdat het een samenwerking tussen meerdere partijen betrof, moest er veel geschakeld worden en was het soms lastig om de planning te halen. Er was een grote mate van flexibiliteit nodig. Toen Carina na de eerste maand de strakke planning meer losliet, liep de samenwerking als een trein.

Dat de lancering van de cursus een succes was, blijkt uit het feit dat de nieuwe cursus in anderhalve week was volgeboekt en er mensen op de wachtlijst stonden. Ondanks dat ze geen kennis had van de materie, kon ze zich goed inleven in mijn doelgroep. Bovendien waren de mails makkelijk leesbaar en zonder taalfouten. Waar ze dus sterk in is, is het maken van content; inhoud van nieuwsbrieven en het klaarzetten van mails rondom de lancering van een online cursus. Ook de communicatie met deelnemers tijdens de cursus was duidelijk. Ze wist de juiste toon te vinden en daarmee aan te sluiten bij mijn klanten.

Na een succesvol eerste halfjaar wordt de samenwerking met Carina voortgezet. Want ik ben erg blij met haar ondersteuning, haar werk is super en de invulling van de opdrachten is zoals ik het in mijn ideale situatie voorstelde. Heb nog genoeg plannen waarbij ik haar (marketing) support wel kan gebruiken!

Irene Polane

Paarden- en Zadel Ergonoom, specialist Biomechanica, onafhankelijk Zadelmaker, Vrouwenzadelspecialist, Polane B.V.

Wat zeggen anderen over de samenwerking met Carina?

 

Wie kunnen er beter vertellen wat de toegevoegde waarde is van mijn diensten dan mijn klanten? Lees hier hun ervaringen. 

Carina is gedreven, sociaal, maar soms “te bescheiden”. Zij is goed in haar werk, ontzettend nauwkeurig en als een project haar interesseert, dan bijt ze zich erin vast.
En ze houdt zich aan hetgeen ze beloofd.
 

Magriet Taselaar

Vitaliteitscoach, Kameleon Loopbegeleiding

Elies HoeksmaCarina heeft een duidelijke, planmatige aanpak. Net wat wij nodig hadden! Ze werkt heel accuraat en heeft kennis van online zaken. Carina schrijft toegankelijk teksten en kan zich goed inleven in de situatie van haar klant.

Elies Hoeksma

Ondernemerscoach, Elyt Consultancy B.V.

Carina is in haar functioneren accuraat, betrouwbaar en zorgvuldig. Weet haar rol professioneel te pakken en ondersteunt op een uiterst plezierige wijze.

Eltjo Dijkhuis

Wethouder, Gemeente Het Hogeland

Share This